Logga in

Användarnamn:
Lösenord:

Tone

Välkommen till webbplatsen för tonstavning!

Tonstavning är ett både enkelt och avancerat sätt att notera musik med hjälp av vanliga alfabetiska bokstäver, där en konsonant åtföljd av vokaler utgör en ton. Den rytmiska indelningen består av snedstreck för takt, mellanrum för taktdelar, samt vokaler och paustecken som tidsandelar av taktdelar. Kring det används specialtecken för att bygga strukturer, som t ex upprepningar med variationer, anrop av namngivna avsnitt, flerstämmighet och ackord. Definitioner och egna skalor kan skapas utan notsystemets begränsningar.

Aktuellt:

Senaste versionen av tone.exe (2007.3) kan även köras i Linuxdatorer, med hjälp av Wine.

Två nya låtsamlingar har påbörjats: Spelmanslåtar och Klassisk musik

Den näst senaste versionen av Tone, 2006.2, publicerades den 29 januari 2006.

Några nyheter som är värda att nämna i den versionen är att negativa omtagningsurval fungerar. Om du undrar vad ett negativt omtagningsurval är så är det en bit av ett stycke som INTE ingår i vissa omtagningar. En annan nyhet är att textredigeraren har stöd för "x-skribo", vilket är ganska trevligt för folk som vill skriva på esperanto. Källkoden har anpassats för kompilatorn Mingw/GCC 3.4.2

Demofilm:

Den här filmen visar tonstavning och Tone i sin enklaste form. Klicka på den blå knappen nedanför för att spela filmen. Glöm inte att slå på ljudet.